Ako vyzdobiť kuchyňu

Kuchynské linky bývajú jedným z vašich najobľúbenejších priestorov na zdobenie a dekorovanie a dá sa na nich jednoducho spojiť funkčnosť a dekor. Máme pre vás pár rád, ako prispôsobiť vaše kuchynské linky aby boli praktické a aby zároveň pekné.

Kuchynské linky v našich interiéroch sú väčšinou miesta, ktoré bývajú najviac preplnené. Sme leniví, neodkladáme veci na svoje miesto a potom nadávame na neporiadok. V prvom rade sa pokúste svoj priestor zbaviť všetkého, čo nepotrebujete. Akonáhle budete mať svoju linku čistú a prázdnu, ste pripravení na dekorovanie! Pre jednoduchosť, sme rady rozdelili do 4 rôznych oblastí.

Drezová oblasť

Všetci sme zvyknutí, že máme pri svojom dreze alebo umývadle plno čistiacich prostriedkov v rámci saponátu a hubky na riad. Aj pri týchto praktických veciach môže nastať zmena, ktorá priestor vášho drezu skrášli a nakoniec budete mať možno aj radosť z umývania riadu. Napríklad môžete použiť nejakú peknú obdĺžnikovú bedničku, do ktorej si pekne poukladáte váš saponát a hubku. Môžete vedľa umiestniť nejakú peknú malú vázičku s kvetmi alebo bylinky či rastlinky na doplnenie a oživenie priestoru. 

Nádoby a úložné priestory

My máme osobne veľmi radi rôzne nádobky a myslíme si, že sú dokonalým spôsobom, ako skryť predmety, ktoré používate každý deň. Napríklad ich môžete použiť na kávu, cukor, čaj a rôzne iné. My vám ponúkame nádobky na uloženie vašich potravín a iných kuchynských vecí, ktoré denne používate. 

Kuchárske knihy

Verím, že každá správna gazdiná sem tam použije nejakú dobrú kuchársku knihu na inšpiráciu. Každopádne, aj keď ich nevyužívame pravidelne a každý deň, kuchárske knihy sú peknou dekoráciou, ktoré našu kuchyňu oživia a dodajú jej tú správnu atmosféru. Knihy môžete odložiť na kuchynskú linku a doplniť ich peknými zarážkami. Alebo ich použiť ako podložky pod nejakú zaujímavú vázu s kvetmi. Ak máte v kuchyni poličky, môžete ich poukladať tam a doplniť nejakou peknou rastlinkou.

Oblasť na varenie

Tento typ je jedným z našich obľúbených, pretože je veľmi praktický. Takmer každý deň používame pri našom varení napríklad oleje, soľ, korenie a preto ich potrebujeme mať niekde vedľa seba. Najlepší typ ako si ich usporiadať vedľa seba je, že si ich môžete nadekorovať na nejakú peknú drevenú dosku alebo iný podnos, ktorý sa hodí do štýlu vašej kuchyne. Doplniť to môžete nejakou bylinkou alebo nádobkou s cesnakom.

Káva a čaj

Určite tu máme aj milovníkov dobrej kávy alebo voňavého teplého čaju, pri ktorom oddychujeme a relaxujeme v pohodlí nášho domova. A keďže väčšina ľudí na celom svete pije kávu, môžete jej darovať malý priestor vo vašej kuchyni napríklad vo forme malého kávového baru alebo si vyzdobiť okolie kávovaru na kuchynskej linke. Je veľa spôsobov ako si ho nadekorovať a jeden z nich je aj nejaký pekný drevený podnos s nádobkami na cukor, med alebo iné produkty, ktoré väčšinou používate pri výrobe vašej obľúbenej kávy. Taktiež veríme, že máte vždy väčšiu radosť z pitia vášho nápoja pokiaľ si ho vychutnávate z krásnej štýlovej šálky. Šálky môžete tiež vedľa seba poukladať na podnos aby ste ich mali hneď po ruke pri tom ako sa ponáhľate napríklad ráno do práce. Ponúkame viac typov a štýlov šálok, ktoré si u nás môžete zakúpiť. 

Na inšpiráciu ukážeme, ako vyzerá náš kávový bar na predajni. 

Dúfame, že vás naše rady a tipy zaujali a ak budete mať pocit, že potrebuje vaša kuchynka troška zmeny, budeme radi ak ich aj využijete. Verte, že čas, ktorý strávite vo vašej kuchyni si budete užívať oveľa viac. 

Vaša Cassia