Hmyzí hotel patrí do každej záhrady

Hmyz je dôležitou súčasťou úspešne rastúcej záhradky. Prospešný hmyz okrem toho že opeľuje okrasné kvietky, i tie, z ktorých vyrastú zeleninové či ovocné plody, taktiež pomáha zbaviť sa škodcov. Preto vám odporúčame zaobstarať si HMYZÍ HOTEL.

Prečo do záhrady umiestniť hmyzí hotel?

Pomôže vám prilákať viac druhov i väčší počet opeľovačov a dravce z ríše hmyzu, ktoré nám pomôžu v biologickej ochrane rastlín. Suché rastlinné zvyšky vrátane listov, konárov i drobných vetvičiek, rôzne nahromadené kamienky ani opadané plody na našich okrasných plochách zvyčajne nenájdeme. A práve to je materiál, ktorý využíva hmyz ako svoj príbytok alebo na kladenie vajíčok. 


Zaujímavejšia záhrada

Hotel pre hmyz je spôsob, ako do našej uhladenej záhrady vkusným spôsobom vniesť takýto „mišmaš“ rastlinných zvyškov. Hotely pre hmyz majú rôzne tvary a veľkosti, výsledok je rovnako estetický ako aj funkčný.


U nás nájdete dva druhy hmyzích domčekov:

Domček pre hmyz s plechovou strechou väčší


Pre domček vyberte správne miesto na záhrade

Hotel pre hmyz bude dosť ťažký, preto vyberte rovné, pevné miesto, aby bol stabilný. Hmyz preferuje chladné, tienisté miesta. Ideálne je postaviť hotel blízko živého plota, jazierka, alebo iného vodného zdroja, či veľkého stromu. Ak máte záujem o samotárske včielky, hotel by ste mali postaviť naopak na slnečné miesto. Ideálne je, ak bude časť hotelu na slnku a časť v tieni.


Domček pre hmyz s plechovou strechou menší 



Starostlivosť o domček 

Keď sa doň nasťahujú drobní hostia, stačí ich pozorovať a raz za čas im upratať. Najlepšie je urobiť to neskoro na jar, pred „hlavnou sezónou“. Môžete nasypať novú slamu, suché lístie a kartóny. Vymeňte kúsky dreva a doprajte mu aj dávku novej kôry. Skutočne je to také jednoduché!